Абонамент 2024

На 6 и 7 октомври в трансгарничния регион на България и Сърбия започва една нова обиколка на природните забележителности. Тя ще включва скалите на Белоградчик и зимния център „Бабин зуб“ край град Княжевац. 

За пръв път туристите ще се ориентират по мобилните си телефони като използват приложението AD_ Vision orienteering competition. След старта  на картата ще бъде посочена първата цел, а на 20 м след нея – и втората, и така до края на трасето.

Туристите могат да се включат в обиколката с велосипеди или пеш. Колоездачните маршрути са с дължина 10-25 км, а пешеходните – от 3 до 15 км. Първият ден ще бъде в околностите на Белоградчик, а вторият – на местността „Бабин зуб“ край Княжевац, Сърбия.

Всички, които желаят да разгледат забележителностите в трансграничния район, трябва да имат инсталирано приложение на мобилния си телефон и да се регистрират чрез него преди старта на събитието. Участниците под 18 години трябва да представят писмено съгласие от родителите си. За всички е препоръчително да имат медицинска застраховка.

Ориентиране чрез мобилни телефони е първият туристически проект в района от този иновативен тип. Финансирането му е осигурено от трансграничната програма Интеррег България – Сърбия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *