Абонамент 2024

Най-големият и първи по рода си Исторически парк в света отваря врати в България тази пролет. В морската ни столица. Мащабният проект е своеобразно пътуване назад във времето през различни епохи от развитието на човешката цивилизация.

Замислен като мащабен комплекс, разположен в завършения си вид на над 500 декара площ, на 33 км от Варна, историческият парк ще предложи на българските и чуждестранни посетители интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето.

На място ще бъде пресъздадено развитието на човешката цивилизация по нашите земи от епохата на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.

Чрез различни интерактивни и сетивно-образователни формати паркът ще предлага на посетителите среща с антични култури. Тематични занаятчийски курсове, исторически представления и филми, обучения в древни бойни и битови умения, конна езда, теоритични семинари, изложби и точни възстановки на обекти, предмети и начин на живот от миналото ще бъдат представени в петте исторически епохи на разположение на посетителите.

Наред с тях са предвидени и традиционни места за отдих и хранене с ястия по автентични рецепти от антични времена, приготвяни само с натурални български продукти. Ще има още детска зона, киносалон и сувенирен магазин с автентични български възстановки от художници-майстори на артефакти от миналото и много други.

Атракционът се изгражда поетапно. Целта е да бъде изцяло завършен през 2022 година. В момента се изграждат халколит, неолит и траки, както и зона за почивка с езера. През пролетта на 2019 г. паркът ще отвори официално врати за посетители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *